tisdag 13 november 2018

Veterinärbesök

Idag fick Freja Rico besök av veterinär Jenny Ennerdal, hon skulle titta om Freja har några problem efter hon tagit bort vargtänderna i september. Hon grejar så med munnen när hon har bett i, vi har provat rakt bett vilket hon inte tyckte om, och nu har vi provat ett tredelat bett som hon blev lugnare i munnen med. Det som var är att jag köpte för litet så det nog störde henne lite i alla fall, så nu har jag beställt ett Fullcheek bett där det sitter stänger på sidorna så bettet skall sitta still när man bland annat svänger.
Freja tyckte inte om när tandis kom in i boxen, hon blev rädd, med stirrande blick ryggade hon långt in i boxen. Inte lätt när det kliver in en person med pannlampa på huvudet och Freja minns nog även förra gången Jenny var där 😄.
Det gick bra till slut, hon blev lugn när hon märkte att hon bara behövde gapa en liten stund, hon behövde inte använda ställningen i munnen. Det såg bra ut så det var skönt, det är nog bara vanlig ovana, unghäst som hon är.
Jenny kollade även på ödemet på bröstmuskeln, det var hårt nu baktill på bulan, framtill var det mjukt, det kunde vara ett brutet revben, men det kunde hon inte säga, vore det så skulle det ta ca 6 veckor att läka. Det var bara att vänta till ödemet läkt ut.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar