fredag 4 september 2020

Intervallträning

Idag tog vi med Freja Rico och Kaggens Kitty till Fornaboda och tränade intervaller. När vi kom dit var det helt tomt på både hästar och människor, lite skönt tycker jag då Freja kan bli en aning ofokuserad och uppe i varv när det bla ska duschas efter träningen. 
Vi ställde oss i stallgång Sailorette, där finns det en dusch, i amatörklubbens stallgång måste man gå ut och in i ett duschrum. Vi brukar för det mesta stå i amatörklubbens stallgång, för mig känns det mer som hemma och tryggt, vet inte varför. Kanske beror det på att det var där vi stod med Freja de allra första gångerna.
Selningen gick bra, hon blir lugnare och lugnare, hemma är hon lugn, men som sagt i Fornaboda kan hon bli lite stressad och ofokuserad, men sätter jag på henne huvan blir hon lugn som en filbunke.

Vi skrittar ju alltid ner till banan, det är ca 200 m, sen började vi jogga direkt vi kom ut på banan, vi joggade sen 2 varv och sedan ut på rakbanan. 
Direkt innanför rakbanan, bakom grinden står det två stycken plaststolar, och dom gillar inte Freja. Hon skyggar när hon springer förbi lite, inte lika mycket som förut, men lite. Nu när vi skulle köra intervaller fick hon springa efter Kitty, men Freja började inte ta i förrän vi kört förbi dessa plaststolar, och de står nästan i mitten på banan. Men sen tar hon i.
Hon springer intervaller, men det går ju inte så fort, det var ju första gången idag, hon vet ju inte vad det går ut på än. 
Sist vi körde motion för tre dagar sedan travade hon så fint, idag blev det både galopp och passgång, kanske hon har lite träningsvärk sen sist, då var hon rejält svettig och hon sprang fort och fint. Sån träning har hon aldrig varit med om tidigare, så jag gissar på lite stela muskler.
Vi körde fem intervaller, sedan körde vi ett varv på rundbanan och så lite skritt och in i stallet.
Idag var inte Freja så svettig, det blev en lite lättare träning idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar