onsdag 17 oktober 2018

Tömkörning har påbörjats inför inkörning.

Vi har börjat longera och tömköra Freja för ca fyra veckor sedan, hon är lugn och lättlärd och vi hoppas det fortsätter så. Vi tog bort två vargtänder för tre veckor sedan nu på fredag och vi märkte i måndags att det inte var riktigt bra med bett i munnen riktigt än så jag inhandlade ett bettlöst huvudlag, det var som natt och dag, så lugnt och behagligt att tömköra henne igår. Freja var nog också nöjd för hon gick så lugnt och fint de 2 1/2 kilometerna vi gick med henne.
Jag håller även på att lära henne att bajsa på samma ställe, jag lägger kvar en bajshög där hon brukar hållas till med detta, och jag kan säga att det ger resultat. Lite kul är det faktiskt att det fungerar :-)!!
Vi tränar nästan varje dag att kratsa hovar, de bak går faktiskt bättre just nu än de fram, konstigt nog, hon vill gärna hänga med benet fram, lägga hela sin tyngd på det. Men det går bättre nu, balansen blir nog bara bättre och bättre.

Här nere är två små filmer när Freja och hennes kompis gick med sina mammor hemma i vår hage förra sommaren, då var de bara två månader.


Freja till vänster


Freja närmast bild


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar